ملانین چیست؟

ملانین چیست؟

ممکن است تا‌کنون واژه‌ی “ملانین” را نشنیده باشید. اما در واقع یکی از مهمترین آمینه و اسیدهایی که برای سفید شدن پوست میتواند بسیار به شما کمک کند. منظور از ملانین چیست؟ ملانین یک رنگدانه طبیعی است که به پوست شما رنگ می‌دهد. این رنگدانه در سلول‌هایی به نام ملانوسیت تولید می‌شود.

همچنین ملانین یک پلیمر پیچیده است که از اسید آمینه تیروزین به‌دست می‌آید. در واقع این اسید آمینه مسئول تعیین رنگ پوست و مو است و به درجات مختلفی در پوست وجود دارد، بسته به اینکه جمعیتی در طول تاریخ چقدر در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اند.

ملانین تنها رنگدانه پوست است؟

خیر در واقع ملانین در ملانوسیت‌ ها تولید می‌شود. این سلول‌ها در نواحی مختلف بدن شما قرار دارند، از جمله:

  • موهای شما
  • داخلی‌ترین لایه پوست شما
  • مردمک‌ ها و عنبیه‌ های شما
  • ماده سیاه و لوکوس سرولئوس (نواحی مغز شما).

علت زیاد شدن ملانین پوست چیست؟

هایپرپیگمانتاسیون تولید بیش از حد ملانین است. اما علت زیاد شدن ملانین پوست چیست؟ چندین شرایط یا عوامل مختلف می‌توانند تولید ملانین را در بدن شما تغییر دهند.

برخی از داروها می‌توانند باعث ایجاد هیپرپیگمانتاسیون شوند. همچنین برخی از داروهای شیمی درمانی می‌توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث افزایش تولید ملانین شوند.

بارداری نیز سطح هورمون‌ها را تغییر می‌دهد و می‌تواند بر تولید ملانین در برخی از زنان تأثیر بگذارد.

یک بیماری غدد درون ریز نادر به نام بیماری آدیسون نیز می‌تواند باعث ایجاد هیپرپیگمانتاسیون شود.

در پاسخ دقیق به سوال علت افزایش ترشح ملانین چیست، باید بگوییم این افزایش نتیجه مستقیم افزایش سطح یک هورمون در بدن شما است که منجر‌به افزایش سنتز ملانین می‌شود.

قرار گرفتن بیش‌از‌حد در‌معرض نور خورشید نیز می‌تواند باعث افزایش ترشح ملانین شود.

ملانین در چه چیزهایی وجود دارد؟

حال که می‌دانید ملانین چیست، ممکن است کنجکاو باشید بدانید ملانین در چه چیزهایی وجود دارد؟

بهترین راه برای حمایت از تولید ملانین و سلامت پوست، داشتن یک رژیم غذایی سالم پر از سبزیجات، میوه ها و غلات کامل است. این سبک غذا خوردن می‌تواند التهاب را کاهش دهد و ویتامین‌ها و مواد معدنی کافی برای تولید ملانین فراهم کند.

در‌حالی‌که قرار گرفتن در‌معرض نور خورشید باعث افزایش تولید ملانین می‌شود، خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز به همراه دارد. مهم است که پوست خود را با ضد آفتاب‌ های حاوی SPF 30 یا بالاتر، بدون توجه به رنگ پوستتان محافظت کنید. به‌عنوان جایگزینی برای برنزه شدن زیر نور خورشید، برخی از افراد به قرص های برنزه کننده روی آورده‌اند تا ملانین را به طور طبیعی افزایش دهند. با‌این‌حال، قرص‌های برنزه کننده تولید ملانین را افزایش نمی‌دهند، مورد تایید FDA نیستند و با عوارض جانبی مانند آسیب چشم همراه بوده‌اند.

مطلب پیشنهادی: گلوتاتیون چیست و چگونه به کاهش ملانین پوست کمک میکند؟

چگونه ملانین را کاهش دهیم؟

چگونه ملانین را کاهش دهیم؟

یکی‌از پرسش‌ هایی که ممکن است برای شما مطرح شده باشد، این است که چگونه ملانین را کاهش دهیم؟ روش‌های کاهش ملانین چیست؟

کاهش ملانین در پوست را می‌توان از طریق روش‌های مختلف، از درمان‌های خانگی تا درمان‌های حرفه‌ای، به‌دست آورد. مهم است که توجه داشته باشید که حذف ملانین ممکن نیست، زیرا این یک رنگدانه طبیعی است که نقش مهمی در محافظت از پوست ما دارد. با این حال، با پیروی از روش‌های خاص، می‌توانید به رنگ پوست یکدست‌تری دست پیدا کنید و هیپرپیگمانتاسیون را کاهش دهید. برخی‌از روش‌های طبیعی کاهش ملانین پوست عبارتند‌از:

  • آب لیمو: عصاره لیمو به دلیل خاصیت روشن کنندگی طبیعی پوست شناخته شده است. توصیه می شود آب لیمو را به صورت خوراکی مصرف کنید زیرا به تامین مقدار مناسبی ویتامین C کمک می‌کند و باعث روشن شدن پوست می‌شود. می‌توانید یک لایه نازک از آب لیموی تازه را روی نواحی تیره بمالید و بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند و سپس با آب بشویید
  • آلوئه‌ورا: ژل آلوئه ورا تسکین دهنده پوست است و حاوی ترکیباتی است که می‌تواند تولید ملانین را مهار کند. یک لایه نازک از ژل آلوئه ورا را روی پوست بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس بشویید. استفاده منظم می‌تواند به کاهش هایپرپیگمانتاسیون و ایجاد یکنواختی پوست کمک کند.
  • زردچوبه: زردچوبه برای قرن‌ها در طب سنتی به‌دلیل خاصیت روشن کنندگی پوست مورد استفاده قرار گرفته است. یک قاشق پودر زردچوبه را با شیر یا عسل مخلوط کنید و خمیری صاف ایجاد کنید و روی پوست بمالید. بگذارید 20-30 دقیقه قبل از شستشو بماند. استفاده منظم می‌تواند به کاهش تولید ملانین و بهبود ظاهر کلی پوست کمک کند.

انواع روش های درمان ملانین بیش از حد پوست

در‌حالی که درمان‌های خانگی می‌توانند به طور موقت تولید ملانین را کاهش دهند، دستیابی به نتایج دائمی ممکن است به درمان‌های حرفه‌ای نیاز داشته باشد. اما درمان‌های حرفه‌ای افزایش تولید ملانین چیست؟

یکی از این درمان‌ها لیزر درمانی است که از پرتوهای نور پرانرژی برای هدف قرار دادن و تجزیه رنگدانه‌های ملانین در پوست استفاده می‌کند. لیزر می‌تواند ظاهر هایپرپیگمانتاسیون را کاهش دهد و رنگ پوست را یکدست‌تر کند. با‌این‌حال، ممکن است برای دستیابی به نتایج مطلوب به جلسات متعدد لیزر درمانی نیاز باشد.

پزشکان همچنین می‌توانند کرم‌ها یا سرم‌های موضعی حاوی موادی مانند هیدروکینون، کوجیک اسید یا رتینوئیدها را توصیه کنند. این مواد از تولید ملانین جلوگیری می‌کنند و باعث تقویت سلول‌های پوست می‌شوند. قبل از استفاده از این محصولات بر روی پوست خود با متخصص پوست مشورت کنید تا از ایمنی و اثربخشی آنها اطمینان حاصل کنید.

لیست مقالات مرتبط:

کمبود چه ویتامینی باعث تیرگی پوست میشود؟

گلوتامیک اسید چیست و چگونه به تولید گلوتاتیون کمک می‌کند؟

نقش گلیسین در بدن و ارتباط آن با سلامت کبد

وقتی زمانی را زیر نور خورشید می‌گذرانید، بدن شما ملانین بیشتری تولید می‌کند. این ماده نور اشعه ماوراء بنفش را جذب می‌کند و آن را دوباره به لایه‌های بالایی پوست توزیع می‌کند. همچنین از مواد ژنتیکی ذخیره شده در سلول‌های شما با جلوگیری از اشعه‌های مضر UV محافظت می‌کند.

پوست برخی افراد ملانین بیش‌از‌حد تولید می‌کند. این فرآیند به عنوان هایپرپیگمانتاسیون شناخته می‌شود و بی‌ضرر است. افرادی که ملانین بیش از حد تولید می‌کنند معمولاً لکه‌های پوستی دارند که تیره‌تر از پوستشان است.

5/5 - (1 امتیاز)
آیکو وب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *