استفاده درمانی از گلوتاتیون

استفاده درمانی از گلوتاتیون

گلوتاتیون ماده‌ای است که از اسیدهای آمینه گلیسین، سیستئین و اسید گلوتامیک ساخته شده است. این ماده به طور طبیعی توسط کبد تولید می‌شود و در بسیاری از فرآیندهای بدن نقش دارد. استفاده درمانی از گلوتاتیون در موارد زیادی انجام می‌شود که در این مقاله به مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

دلایل استفاده از گلوتاتیون برای درمان بیماری ها

گلوتاتیون در بسیاری از فرآیندهای بدن، از جمله ترمیم بافت، ساخت مواد شیمیایی و پروتئین‌های مورد نیاز در بدن و برای سیستم ایمنی نقش دارد. استفاده درمانی از گلوتاتیون نیز به همین دلیل رایج است.

دلایل استفاده از گلوتاتیون برای درمان بیماری ها شامل موارد زیر است:

  • نقش گلوتاتیون در درمان سرطان
  • تأثیر گلوتاتیون در درمان بیماری‌های کبدی
  • تأثیر گلوتاتیون در مدیریت دیابت

نقش گلوتاتیون در درمان سرطان چیست؟

نقش گلوتاتیون در درمان سرطان چیست؟

یک استفاده درمانی از گلوتاتیون، برای پیشگیری و درمان سرطان است.

سرطان یک بیماری فوق العاده پیچیده است. تقریباً هر نوع سلولی در بدن پتانسیل تبدیل شدن به سرطان را دارد. پزشکی مدرن پیشرفت‌های زیادی در درمان سرطان داشته است. با این حال، مانند هر بیماری دیگری، پیشگیری بهتر از درمان است.

جهش در DNA سلول، معمولاً در چندین مکان، علت اصلی سرطانی شدن سلول‌ها است. برخی مواد به عنوان مواد سرطان‌زا یا در اصطلاح فنی جهش زا شناخته می‌شوند. آن‌ها شامل گونه‌های فعال اکسیژن (ROS)، مواد شیمیایی خاص و تشعشعات هستند. به عنوان مثال می‌توان به پرتوهای یونیزه کننده مانند اشعه ماوراء بنفش یا اشعه ایکس و مواد شیمیایی مانند عوامل آلکیله کننده (مانند نیتروزامین‌ها و بنزن) اشاره کرد.

نشان داده شده است که گلوتاتیون (GSH) مهمترین متحد در دفاع سلول‌های شما در برابر عوامل جهش زا است. بنابراین، حفظ سطح بهینه گلوتاتیون (GSH) در سلول‌های شما برای پیشگیری از سرطان حیاتی است.

اما نقش گلوتاتیون در درمان سرطان چیست؟

غیرفعال کردن جهش‌زاها توسط گلوتاتیون از طریق فعالیت آنزیم‌های مختلف وابسته به گلوتاتیون مانند گلوتاتیون S-ترانسفراز و گلوتاتیون پراکسیداز انجام می‌شود.

چندین مطالعه بالینی نشان داده‌اند که افزایش گلوتاتیون (GSH) ممکن است بعد از شیمی‌درمانی با کاهش عوارض جانبی این داروهای سمی مفید باشد.

تأثیر گلوتاتیون در درمان بیماری‌های کبدی

استفاده درمانی از گلوتاتیون در بیماری‌های کبدی بسیار رایج است.

تأثیر گلوتاتیون در درمان بیماری‌های کبدی به شکل‌های گوناگونی انجام می‌شود.

یکی از راه‌ها، کمک به کاهش التهاب در کبد است که می‌تواند ناشی از استرس اکسیداتیو باشد. استرس اکسیداتیو زمانی اتفاق می‌افتد که بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها در بدن عدم تعادل وجود داشته باشد و منجر به آسیب سلولی شود. گلوتاتیون با خنثی کردن این رادیکال‌های آزاد به کاهش استرس اکسیداتیو در کبد کمک می‌کند. بنابراین التهاب را کاهش می‌دهد و به محافظت از کبد در برابر آسیب بیشتر کمک می‌کند.

راه دیگری که مکمل گلوتاتیون به سلامت کبد کمک می‌کند، افزایش توانایی آن در سم‌زدایی بدن است. گلوتاتیون به کبد کمک می‌کند تا مواد سمی مانند فلزات سنگین، الکل و داروها را از بین ببرد. علاوه بر این، گلوتاتیون همچنین به متابولیسم چربی و کلسترول کمک می‌کند که برای حفظ سلامت کبد ضروری هستند.

گلوتاتیون ممکن است التهاب و استرس اکسیداتیو در کبد را کاهش دهد و عملکرد کلی کبد را بهبود بخشد. مکمل گلوتاتیون ممکن است سلامت کبد را بهبود بخشد و از آسیب بیشتر ناشی از التهاب یا استرس اکسیداتیو محافظت کند.

همچنین، گلوتاتیون می‌تواند به بهبود عملکرد آنزیم‌های مسئول متابولیسم چربی و کلسترول کمک کند و همچنین می‌تواند به بهبود تولید صفرا بینجامد. این می‌تواند هضم و جذب مواد مغذی لازم برای سلامت کلی را بهبود بخشد. علاوه بر این، گلوتاتیون ظرفیت کبد را برای خلاص شدن از شر سموم افزایش می‌دهد‌

دوزهای منظم مکمل‌های گلوتاتیون در طول زمان ممکن است محافظت بیشتری در برابر بیماری‌های کبدی نسبت به مصرف دوزهای متناوب ایجاد کند. بنابراین، مصرف منظم این آنتی اکسیدان قوی ممکن است برای سلامت طولانی مدت کبد مفید باشد.

گلوتاتیون چگونه به مدیریت دیابت کمک می‌کند؟

دیگر استفاده درمانی از گلوتاتیون، برای مدیریت دیابت است. گلوتاتیون ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت و همچنین کاهش عوارض جانبی بیماری کمک کند. اما گلوتاتیون چگونه به مدیریت دیابت کمک می‌کند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که سطح گلوتاتیون ممکن است در افراد مبتلا به دیابت تغییر کند. این ممکن است در ایجاد و پیشرفت بیماری نقش داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهد که سطح گلوتاتیون در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 کاهش می‌یابد. این ممکن است به استرس اکسیداتیو، التهاب و آسیب بافتی کمک کند.

گلوتاتیون به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در تنظیم حساسیت به انسولین به روش های مختلفی نقش دارد:

کاهش استرس اکسیداتیو:

سطوح بالای استرس اکسیداتیو می‌تواند مسیرهای سیگنال دهی انسولین را مختل کند و به مقاومت به انسولین کمک کند. وضعیتی که سلول‌ها کمتر به انسولین پاسخ می‌دهند و منجر به کاهش حساسیت به انسولین می‌شود. با کاهش استرس اکسیداتیو، گلوتاتیون می‌تواند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.

افزایش عملکرد میتوکندری:

 گلوتاتیون در حفظ عملکرد بهینه میتوکندری، نیروگاه‌های سلولی که انرژی تولید می‌کنند، از جمله انرژی مورد نیاز برای سیگنال‌دهی انسولین، نقش دارد. اختلال در عملکرد میتوکندری می‌تواند منجر به اختلال در حساسیت به انسولین شود.گلوتاتیون به محافظت از میتوکندری در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می‌کند و از عملکرد مناسب آن‌ها پشتیبانی می‌کند. این می‌تواند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.

تعدیل التهاب:

گلوتاتیون دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند به کاهش التهاب در سلول‌ها و بافت‌ها کمک کند. التهاب مزمن با مقاومت به انسولین مرتبط است.

بازسازی سایر آنتی‌اکسیدان‌ها:

 گلوتاتیون سایر آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند ویتامین C و ویتامین E را بازسازی می‌کند. این آنتی‌اکسیدان‌ها با گلوتاتیون برای کاهش استرس اکسیداتیو، حمایت از عملکرد میتوکندری و کاهش التهاب، هم‌افزایی می‌کنند.

لیست مقالات مرتبط:

اثرات گلوتاتیون بر سلامت پوست

نحوه مصرف گلوتاتیون

جهش‌زاهای باعث ایجاد سرطان در بدن توسط گلوتاتیون خنثی می‌شوند.

کاهش التهاب کبد، بهبود متابولیسم چربی، بهبود تولید صفرا و کمک به دفع سموم تاثیرات گلوتاتیون در درمان بیماری‌های کبدی هستند.

آیکو وب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *