با افزایش آگاهی عمومی درباره سلامت و زیبایی، مردم به تدریج به طبیعت بازمیگردند و سعی میکنند گزینههای طبیعی و همچنین سالم را انتخاب کنند. اخیراً، صنعت تناسب اندام و زیبایی به سراغ ترکیب قدرتمندی به نام گلوتاتیون رفته است. گلوتاتیون یک آنتیاکسیدان قوی است که به طور طبیعی در بدن تولید میشود. این آنتیاکسیدان از سه آمینو اسید مانند سیستئین، گلوتامین و گلیسین تشکیل شده است. گلوتاتیون به عنوان یک مکانیسم دفاعی حیاتی در برابر استرس اکسیداتیو عمل میکند. رادیکالهای آزاد مضر را خنثی میکند و از سلامت سلولی حمایت میکند. بهترین منابع غذایی گلوتاتیون موضوعی است که در این نوشتار درباره آن صحبت خواهیم کرد.
غذاهای حاوی گلوتاتیون کدامند؟
گلوتاتیون نقش اساسی در فرآیندهای سم زدایی مانند حذف سموم، فلزات سنگین و سایر مواد مضر از بدن دارد. جدای از آن، مصرف غذاهای غنی از گلوتاتیون به تقویت ایمنی، بازسازی و ترمیم سلولها، کاهش التهاب، بهبود سلامت پوست و سمزدایی کبد کمک میکند. بهطورکلی، گلوتاتیون یک ماده مغذی ضروری است که برای محافظت از سلولها در برابر آسیب اکسیداتیو و پشتیبانی از عملکردهای مختلف بدن مورد نیاز است. مصرف بهترین منابع غذایی گلوتاتیون میتواند نقش مهمی را در بهبود وضعیت سلامت افراد ایفا کند.
اما غذاهای حاوی گلوتاتیون کدامند؟
- غذاهای غنی از گوگرد: گوگرد جزء مهم گلوتاتیون است. غذاهای غنی از گوگرد عبارتند از سیر، پیاز، تره فرنگی و موسیر.
- صیفیجات: صیفیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم حاوی ترکیباتی هستند که از تولید گلوتاتیون و فرآیندهای سم زدایی حمایت میکنند.
- آووکادو: آووکادو منبعی از پیش سازهای گلوتاتیون و همچنین ویتامین E و چربیهای سالم است که از سنتز گلوتاتیون حمایت میکند.
- اسفناج: اسفناج حاوی پیشسازهای گلوتاتیون و سایر آنتی اکسیدانها مانند ویتامین C و بتاکاروتن است. اسفنجاج از فعالیت آنتی اکسیدانی کلی در بدن پشتیبانی میکند.
- مارچوبه: مارچوبه سرشار از پیشسازهای گلوتاتیون است و همچنین حاوی فولات است که از متابولیسم گلوتاتیون پشتیبانی میکند.
دلایل مصرف غذاهای حاوی گلوتاتیون
بدن شما گلوتاتیون مورد نیاز خود را تولید میکند، اما گاهی اوقات ممکن است سطح گلوتاتیون بدن شما پایین بیاید. گلوتاتیون یکی از مهمترین و قویترین آنتی اکسیدانهای بدن است. آنتی اکسیدانها موادی هستند که با مبارزه با رادیکال.های آزاد در بدن، استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند. دلایل مصرف غذاهای حاوی گلوتاتیون جلوگیری از اختلال در عملکردهای اساسی بدن و پیری زودرس است.
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث میشود سطح گلوتاتیون بدن شما کاهش یابد، از جمله رژیم غذایی نامناسب، بیماریهای مزمن، عفونت و استرس مداوم.
همچنین سطح گلوتاتیون در بدن افراد با افزایش سن کاهش مییابد. به همین دلیل مصرف بهترین منابع غذایی گلوتاتیون در رژیم غذایی هر فرد یک ضرورت است.
نکات تغذیهای برای افزایش سطح گلوتاتیون در بدن
موارد زیر را میتوان به عنوان نکات تغذیهای برای افزایش سطح گلوتاتیون در بدن مد نظر قرار داد:
- مصرف ویتامین C خود را افزایش دهید: ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که در انواع غذاها، به ویژه میوهها و سبزیجات یافت میشود. توت فرنگی، مرکبات، پاپایا، کیوی و فلفل دلمهای همگی نمونههایی از غذاهای غنی از ویتامین C هستند. این ویتامین عملکردهای زیادی دارد، از جمله کار به عنوان یک آنتیاکسیدان برای محافظت از سلولها در برابر آسیب اکسیداتیو. همچنین منبع آنتی اکسیدانهای دیگر از جمله گلوتاتیون بدن را حفظ میکند. ویتامین C با تبدیل گلوتاتیون اکسید شده به شکل فعال خود به پردازش مجدد گلوتاتیون کمک میکند.
- غذاهای غنی از سلنیوم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید: سلنیوم یک ماده معدنی ضروری و یک کوفاکتور گلوتاتیون است، به این معنی که یک ماده مورد نیاز برای فعالیت گلوتاتیون است. برخی از بهترین منابع سلنیوم عبارتند از: گوشت گاو، مرغ، ماهی، گوشت ارگانیک، پنیر، برنج قهوهای و آجیل.
با افزایش مصرف سلنیوم، ممکن است به حفظ یا افزایش ذخایر گلوتاتیون بدن خود کمک کنید. مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) برای سلنیوم برای بزرگسالان 55 میکروگرم است. یک مطالعه اثرات مکملهای سلنیوم را در 45 بزرگسال مبتلا به بیماری مزمن کلیوی بررسی کرد. همه آنها به مدت سه ماه روزانه 200 میکروگرم سلنیوم دریافت کردند. جالب توجه است که سطوح گلوتاتیون پراکسیداز آنها به طور قابل توجهی افزایش یافته بود.
توصیههای متخصصان تغذیه درباره گلوتاتیون
توصیههای متخصصان تغذیه درباره گلوتاتیون معطوف به مصرف بهترین منابع غذایی گلوتاتیون است. اگرچه در برخی افراد مصرف موادغذایی کافی نیست و لازم است آنها مکملهای گلوتاتیون مصرف کنند.
گلوتاتیون، زمانی که در مقادیر بیش از حد مصرف شود، ممکن است منجر به عوارض جانبی شود. این عوارض میتواند شامل ناراحتی شکمی، حالت تهوع و اسهال باشد. علاوه بر این، افراد ممکن است واکنشهای آلرژیک مانند خارش، بثورات پوستی یا مشکل در تنفس را تجربه کنند. مهم است که قبل از شروع هر مکمل جدید با یک پزشک مشورت کنید تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری کنید.
لیست مقالات مرتبط:
صیفیجات و سبزیجاتی مانند اسفناج و انواع کلم بهترین منابع غذایی گلوتاتیون هستند.
مصرف ویتامین c و سلنیوم مهمترین نکات تغذیهای برای افزایش سطح گلوتاتیون در بدن هستند.